2 Dies De Trial Talamanca 2018 – Reportatge

Escrito por MOTOCAT  //  22/02/2018  //  Trial  //  No hay comentarios

Abans de res, volem donar les gràcies a totes aquelles persones que han fet possible aquest trial. Gràcies a tota la gent que s’ha implicat i ha dedicat hores i hores del seu temps a tirar endavant aquest esdeveniment. Als que ho han fet abans, durant i després i també a tots als controls, ja que sense ells, tota la feina prèvia, no tindria cap sentit.

També, gràcies al poble de Talamanca i especial menció a l’alcalde Josep Tarín, que sempre ens posa totes les facilitats per poder organitzar-ho.

Un enorme agraïment també a totes les marques que ens han donat suport i que han confiat en aquest trial. TRS, SHERCO, SCORPA i JOTAGAS, que ens van acompanyar durant tot el cap de setmana i també a VERTIGO i a GAS GAS que també van posar el seu granet de sorra. I un especial reconeixement a MONTESA per triar aquest trial com a prova inaugural del Trofeu Montesa.

També cal destacar el suport de tots els nostres col·laboradors: GALFER, RODI-MICHELIN, TRANSPORTS I EXCAVACIONS RIBERA, LIMIT MOTOS, TROFEUS LIDER, MAGENTA DISSENY, JOAQUIM VALLS, TRIALGO, GUMEN CÀTERING, CÁMPING LA TATGERA , al restaurant LES VOLTES i al restaurant CAL ROS.

A tots ells, moltes gràcies!!

EL PRIMER DIA…

25 km d’interzona, corriols ombrívols, camins, boscos, pedres i 20 zones pensades per fer-se del dret i del revés han sigut els ingredients d’un cap de setmana carregat d’emocions, d’esportivitat i sana competitivitat amb l’únic objectiu de gaudir del trial.

Després de tota una setmana de pluges, nevades i fred intens, el dissabte es va aixecar força clar i temperat, el sol ens va acompanyar durant gran part del matí però quan els primers trialers arribaven a la última zona, les primeres gotes van arribar amb ells. Però la pluja no va fer decaure els ànims!

Uns 120 corredors no es van voler perdre el primer dia de trial. Corredors vinguts de França, de Ses Illes i d’arreu de Catalunya van acudir especialment a gaudir de les 20 magnífiques zones marcades amb tota la cura del món per a què tots els nivells (grocs, verds, blaus, vermells i fins i tot negres) se sentissin satisfets.

Després d’una bona botifarra amb pa amb tomàquet per esmorzar, cap a les 09:30h i després d’alguns petits inconvenients en les inscripcions, els primers corredors grocs van encetar la cursa, seguits pels verds, els blaus i per últim els vermells i els negres. Tots ells van passar per zones de bosc, de pedres, d’aigua i fins i tot una indoor, que juntes van aportar una gran diversitat de terrenys per a que tots els trialers poguessin veure com en 25 km, és possible passar per tot tipus de desafiaments.

Cap a les 5 de la tarda, els últims corredors, els vermells i els negres, arribaven a la zona 20, la indoor, on els més agosarats van poder demostrar la seva tècnica i valentia. Aquests corredors van generar una gran expectació fent salts de fins a dos metres i mig, equilibris en contenidors i passant les traves de troncs.

EL SEGON DIA…

El diumenge es va despertar ben clar però força més fred que dissabte, però per sort, ni rastre dels núvols del dia anterior. És ben curiós com les condicions climàtiques poden fer que un mateix escenari sigui tan sorprenentment diferent!

Sobre les 08:30h, els corredors van anar arribant al paddock amb energies renovades i a punt per descobrir les 20 zones noves que els esperaven. Ja que es farien les zones al mateix lloc però girant les fletxes per canviar totalment els passos i oferir una zona totalment diferent a la del dia abans.

Van començar a donar les sortides a les 9:30, i els trialers, altre cop pel mateix ordre (grocs, verds, blaus i per últim vermells i negres), van anar sortint cap a les zones. Al cap d’unes cinc hores de trial intens van anar arribant de nou al paddock preparats per gaudir de la fideuà en germanor. Després del dinar, es va procedir a l’esperada entrega de premis, on també es van sortejar molts obsequis gràcies a tots els col·laboradors. Dessuadores Sherco, Gas Gas, TRS i Vertigo, pastilles de fre Galfer, dos pneumàtics Michelin cortesia de Rodi i fins i tot un fantàstic casc d’Hebo es van repartir entre tots els corredors i controls.

Pel que fa a les classificacions, en la màxima categoria, Negres, el pilot de la jove Jotagas acabava el trial amb només 5 punts, Francesc Moret amb la seva Montesa no li va posar les coses gens fàcils i es que va quedar segon per tans sols 1 punts i en el tercer esglaó del podi Marc Riba que amb la TRRS girava els dos dies amb 9 punts. Aniol Gelabert (Scorpa) i Gabriel Marcelli es van despenjar una mica de la resta del grup amb 12 i 19 punts respectivament. En vermells, Francesc Recio amb al Montesa girava els dos dies de forma espectacular amb només 7 punts. Darrere d’ell, trobàvem a Carles Esteve que amb la Gas Gas aconseguia girar els dos dies amb 40 punts i tancava el podi Alvaro Blázquez també amb una Jotagas amb 52punts. En blaus, Carles Cases també amb una Montesa es feia amb la primera posició amb tan sols 27 punts, seguit de Jaume Mora amb 44 punts i Jaume Cuspinera amb 53punts. En verds s’adjudicava la victòria Albert Bas amb nomès 2 punts seguit del mallorquí Jaime Roig i tercer Jordi Roquet, els dos empatats a 7. La categoria de grocs va ser dominada pels pilots de Ses Illes, i es que en primer lloc trobàvem a Joan Thomas i segon Juan Poyatos amb 16 punts i 18 punts respectivament i tancava el podi Marc Xaudiera amb 24 punts.

Amb especial emoció recordem el traspàs del reconeixement pel Motocater de l’any 2017, que vam entregar a l’anterior president del Motocat: Víctor Martín. Ja que sense la seva implicació i dedicació en el club durant tots aquests anys no hauríem arribat fins aquí! Així que li hem volgut demostrar el nostre profund agraïment de la millor manera que se’ns ha ocorregut i fer-li entrega d’aquest emotiu guardó.

Albert Gil, Motocater de l’any 2016 li ha passat el testimoni al Víctor, i l’any que ve, seguint amb la tradició, serà en Víctor qui traspassarà el premi del Motocater de l’any.

I ja per acabar, volem compartir també el balanç sobre el que considerem que ha anat bé i el que es pot millorar de cara a l’any vinent. En primer lloc, devem una disculpa a tots aquells pilots que es van inscriure anticipadament i tot i així van haver de fer cua per recollir el seu dorsal.

Per altra banda, valorem molt positivament el resultat de les zones, el recorregut i la possibilitat d’oferir 40 zones diferents en només dos dies.

És per això que seguirem treballant per oferir zones noves al gust de tothom, posant cura i atenció en el recorregut perquè els seguidors també en puguin gaudir i per què tothom pugui gaudir del trial en estat pur.

Aquí us deixem les classificacions generals dels dos dies.

GROCS TALAMANCA 2 DIES

VERDS TALAMANCA 2 DIES

BLAUS TALAMANCA 2 DIES

VERMELLS TALAMANCA 2 DIES

NEGRES TALAMANCA 2 DIES

Deja un comentario.

comm comm comm